Čestitka za Bibija: Tramp uputio poruku Netanjahuu, izraelski premijer u odgovor podelio zajedničku fotografiju

0
Foto Profimedia

Američki predsednik Donald Tramp je, kako to već čini kada želi da saopšti nešto važno, na Tviteru objavio čestitku za izraelskog premijera Benjamina Netanjahua koji je postao izraelski premijer sa najdužim stažom, nadmašivši svog oca.

“Čestitke Bibiju pošto je postao premijer sa najdužim brojem provedenih dana na toj funkciji u istoriji Izraela”, napisao je Tramp i dodao da je pod Bibijevim vođstvom Izrael postao tehnološki centar i ekonomija svetske klase.

“Još važnije, vodiš Izrael sa posvećenošću vrednostima demokratije, slobode i jednakih prilika koje obe naše nacije cene i dele!”

Bibi je, podrazumeva se, retvitovao Trampovu poruku, a potom i odgovorio jednako srdačno, zahvalivši se američkom predsedniku na “toplim rečima, izuzetnoj podršci i neverovatnom prijateljstvu”.

“Pod tvojim vođstvom stvorili smo savez između naših zemalja snažniji nego ikad. Znam da će uslediti još mnogo toga”, napisao je Netanjahu.

Netanjahu je podelio i sliku dvojice lidera na kojem se najbolje vidi koliko su bliski, pošto se na njoj grle i nešto ćaskaju.