Ćerka Trampovog advokata podržala Bajdena: “Možda neću moći da promenim mišljenje svog oca, ali…”

0
Foto: Profimedia

Ćerka Rudija Đulijanija, ličnog advokata i bliskog saradnika predsednika SAD Donalda Trampa, podržala je kandidata demokrata Džoa Bajdena na predstojećim predsedničkim izborima u SAD.

“Tramp i njegova administracija iskoristili su njegovo predsedništvo da podstaknu nepravdu koja je već zahvatila naše društvo”, napisala je Karolajn Rouz Đulijani u članku objavljenom u časopisu Veniti fer, preneo je Špigel.

“Visimo na ivici litice, pad će biti fatalan”, dodala je ona.

Karolajn Rouz Đulijani je istakla da ne voli da je povezuju sa njenim ocem, ali da smatra neophodnim da sada iskoristi ime i pažnju javnosti.

Njen otac, Rudi Đulijani, bivši je gradonačelnik Njujorka, a ona je navela da je on od “polarizujućeg gradonačelnika” postao “predsednikov lični buldog”.

“Možda neću moći da promenim mišljenje svog oca, ali zajedno možemo da stavimo ovu toksičnu vladu van funkcije”, napisala je ona.

Karolajn Rouz Đulijani, koja radi kao filmski autor, kritikovala je u tekstu Trampovu “neljudsku” politiku napada na LGBTQ+ zajednicu, žene, migrante, osobe sa invaliditetom, građane izložene rasizimu, kao i politiku koja se odnosi na efekte klimatskih promena.