Ćerka Brusa Lija tuži kineski lanac restorana zbog fotografije njenog oca: Traži 26 miliona odštete za logo star 15 godina

0
Foto: Profimedia

Kompanija koju vodi ćerka legendarnog Brusa Lija tužila je kineski lanac brze prehrane zbog toga što je bez dozvole koristio fotografiju njenog oca u svom logu i traži više od 26 miliona evra odštete, piše u petak kineski medij The Paper.

Kompanija Bruce Lee Enterprises, sa sedištem u Kaliforniji, u sredu je u Šangaju podnela tužbu protiv lanca Real Kungfu, zatraživši da prestane da koristi sliku Brusa Lija i da plati i oko 11 hiljada evra sudskih troškova, prenosi N1.

Kompanija ćerke Brusa Lija traži i da lanac brze prehrane 90 dana objavljuje da nije povezan s tim borilačkim majstorom.

Real Kungfu je osnovan 1990. i prisutan je u 57 kineskih gradova. U četvrtak je objavio da je “zbunjen” tom tužbom jer svoj logo koristi 15 godina i tvrdi da su ga vlasti odobrile.

Tužba stiže u vreme dok Kina obećava da će poboljšati zaštitu intelektualnog vlasništva i uvesti strože kazne, što je jedno od glavnih tema trgovinskih pregovora Pekinga i Vašingtona.