Ćerka avganistanskog ambasadora u Pakistanu oteta i mučena: Niko nije uhapšen zbog napada, niti su navedene okolnosti pod kojim je oslobođena…

0

(Beta-AP) –  Ćerka avganistanskog ambasadora u Pakistanu oteta je u Islamabadu, držana nekoliko sati i mučena, saopštili su danas zvaničnici obe zemlje.

Niko nije uhapšen zbog napada na 26-godišnju Silsile Alikhil, koji se dogodio u petak. Avganistansko ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je hitnu istragu i navelo da je ona “teško mučena”.

U bolničkom medicinskom izveštaju, u koji je Asošijeted pres imao uvid, navodi se da je pretrpela udarce po glavi, imala tragove vezivanja na zglobovima i nogama i da je teško pretučena. 

U zveštaju se navodi da su je otmičari držali više od pet sati i da ju je policija dovela u bolnicu u Islamabadu. Nisu navedeni detalji otmice niti okolnosti pod kojim je oslobođena.

Pakistan je napad nazvao “uznemirujućim” i rekao da je pojačana bezbednost rezidencije avganistanskog ambasadora u Islamabadu.

Avganistansko ministarstvo spoljnih poslova je najoštrije osudilo “gnusni čin” i izrazilo zabrinutost za bezbednost svojih diplomata i njihovih porodica u Pakistanu.

Sa povlačenjem američkih i NATO trupa iz Avganistana eskaliralo je nasilje u toj zemlji a pojedini zvaničnici iz Kabula pojačali su verbalne napade na Pakistan.