Čeferin: “UEFA bila prisiljena na neke poteze, odluka o ruskim klubovima uskoro”

0
EPA-EFE/Marco Betorello

Prvi čovek Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin rekao je da ruski sportisti i klubovi ne bi trebalo da trpe posledice zbog rata u Ukrajini.

FIFA i UEFA bile su među prvim sportskim organizacijama koje su reagovale nakon početka sukoba u Ukrajini i to tako što su suspendovali ruske klubove i reprezentacije iz svih svojih takmičenja.

Sada se čini da prvi čovek UEFA menja mišljenje.

Aleksandar Čeferin je u intervjuu za mariborski list “Večer” rekao da sankcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu ne bi trebalo da se odnose na ruske sportiste. Dodao je i da će UEFA uskoro doneti odluku u vezi sa nastupom ruskih klubova u svojim takmičenjima.

On je dodao i da ruski sport ne bi trebalo da trpi zbog “odluka pojedinaca”, ali i da je UEFA bila prisiljena da donese neke odluke i uvede sankcije ruskim klubovima na nastupe u evropskim takmičenjima, ali sada se ta odluka ponovo razmatra.

“UEFA će uskoro doneti odluku da li će ruski klubovi moći da nastupaju u evropskim takmičenjima”, naglasio je Čeferin.

Prvi čovek evropskog fudbala istakao je da ruski sportisti trpe sankcije iako nisu krivi za rat te da treba pokazati da sankcije zapravo nisu usmerene na ruski sport i sportiste.