Čedomir Jovanović podneo krivičnu prijavu protiv direktora policije Vladimira Rebića

0
Foto Nedeljnik

Čedomir Jovanović, lider LDP-a podneo je krivičnu prijavu protiv direktora policije Vladimira Rebića, Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, prenosi Tanjug.

U krivičnoj prijavi Jovanović navodi da je direktor policije Vladimir Rebić zloubotrebio službeni položaj svesno i sa namerom ne vršeći svoju dužnost.

“Ne samo da direktor policije nije vršio svoju službenu dužnost, već je zloupotrebio službeni položaj na način što je iznosio pogrešne i nepotpune informacije u jutarnjem programu TV Prva o istrazi koja se odnosi na incident od 2. juna 2021. godine… Direktor policije je to učinio uprkos činjenici da sam ja štićeno lice, svesno stvarajući pogrešnu i lošu sliku o mojoj porodici i meni, tako podrivajući i šireći mržnju prema nama koja može da izazove sledeći napad”, stoji između ostalog u krivičnoj priajvi.

Lider LDP-a konstatuje da je Rebić time ugrozio život njegove dece i njegove porodice.

Takođe u dopisu Sektoru unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se i da je “iz nepoznatih razloga i bez pisane odluke, bez obrazloženja, bez bilo kakvog pisanog traga, mimo zakonite procedure, reda i forme, nedavno usmenim putem saopšteno g. Jovanoviću da Jedinica za obezbeđenje ličnosti ukida obezbeđenje njegovoj deci”.

Jovanović traži objašnjenje po kom zakonskom osnovnu je tako nešto urađeno i ko je odlučio da nije potrebno da njegova deca imaju obezbeđenje.