Carnex Rustik kobasica dobila oznaku “Srpski kvalitet”

    0

    Najnoviji proizvod koji ponosno nosi oznaku „srpski kvalitet“ iz Carnex palete proizvoda jeste Carnex Rustik kobasica. Posebnost Rustik kobasice ogleda se u sastavu jer sadrži čak 82% svinjskog mesa sa domaćih farmi, ali i u nutritivnom aspektu koji je značajno izdvaja od ostalih, jer je bogata proteinima koji nam obezbeđuju više od 20% energetske vrednosti. Oznaka “srpski kvalitet” garantuje da je proizvod napravljen u Srbiji, od domaćih, kvalitetnih sirovina i da se kvalitetom razlikuje od drugih.

    Proizvodi koji ulaze u proces sertifikacije za oznaku „Srpski kvalitet“ pripadaju mesnim industrijama koje su članice Asocijacije za razvoj kvaliteta mesa i proizvoda od mesa. Asocijacija ima pet članova, a njihov zadatak je razvoj, zaštita i promovisanje višeg kvaliteta i bezbednosti za proizvode od mesa na našem tržištu. Tamara Penjić, predsednica Asocijacije, objasnila je da “Srpski kvalitet” zaslužuju proizvodi koji se svojim posebnim svojstvima razlikuju od proizvoda iste kategorije: “U mesnoj industriji osnovna sirovina, odnosno meso je srpskog porekla, i ima do tri osobine koje su bolje od Pravilnikom o kvalitetu mesa i proizvoda od mesa definisanih minimuma”.

    Sa Rustik kobasicom i Neoplanta Vojvođanskom slaninom, koja je takođe dobila sertifikaciju, ukupno 11 proizvoda nosi oznaku „Srpski kvalitet“, a to su: Carnex Domaća mesnata slanina, Selection pašteta sa komadićima mesa, Selection pašteta sa dimljenom slaninom i Domaća sarma, Ljuti kulen i Izletnička Industrije mesa Topola, Zlatiborac Kraljevska salama i Pileća delikates salama i Yuhor Domaćinska pašteta grubo usitnjena.“ Ovo je još jedna potvrda da imamo kvalitetnu industriju mesa, koja u pojedinim kategorijama može da parira i vrhunskim svetskim proizvodima.