“CarGo ne krši zakon, već apsolutno pronalazi rupe u njemu…”: Brnabić o protestima taksista

3
Foto: Tanjug

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da nije fer da taksisti maltretiraju građanje blokiranjem grada kad znaju da je Vlada uvek spremna da razgovara i dodala da je to što rade najbolja reklama za CarGo, preneo je N1.

“Nije fer da maltretiraju građane, kada znaju da im je Vlada uvek izlazila u susret i po pitanju neplaćanja poreza i reprograma za poreze. Koliko je njih uopšte potpisalo za Poreskom upravom za reprogram za poreze, pa nismo oduzimali vozila”, rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, to što radi kompanija CarGo nije kršenje zakona, već apsolutno pronalaženje rupa o njemu.

“Mi o tome možemo da razgovaramo, kako da promenimo zakon. Ali ta taksi udruženja koja danas maltretiraju građane su učestvovala u pravljenju tog i takvog zakona”, rekla je Brnabić.

Premijerka je dodala da ne može da se očekuje od komunalnog policajca da zaustavlja ljude samo zato što se sumnjivo ponašaju.

“Komunalna policija nije kriva, lokalna samouprava nije kriva. Je l’ imamo probleme? Dođite i razgovaraćemo. Ovo nije način”, rekla je Brnabić.

3 KOMENTARA

  1. Проблем ипак нису “рупе” у закону, већ то што је Закон о превозу путника превазиђен. У Србији је увек био проблем прогрес, и овде је углавном долазио међу последњима, посматрајући глобално. Према томе, како постоје фиксна и мобилна телефонија, тако постоје и “вајбер”, “вхат’с ап” идр. Тако треба и по Закону о превозу путника да постоји, између осталог и такси и Кар Гоу. Закон једино може постојати ако је спроводив, а ако иде насупрот живота, остаје само “мртво слово на папиру”. Тако је тренутно и са вашим законом.

Comments are closed.