Car Go pozvao Uber da dođe u Srbiju: “Uposliti mladost Srbije, kako ne bi morala da ide iz zemlje…”

1
Foto: Profimedia / ilustracija

Predsednik Udruženja građana “CarGo” Aleksandar Vučić je danas pozvao međunarodnu kompaniju “Uber” za gradski prevoz automobilima da dođe u Srbiju.

On je istakao da podržava dolazak bilo koje strane firme, aplikacije ili servisa, koja će da “uposli mladost Srbije, kako ne bi morali da idu iz zemlje”.

“Spreman sam da razgovaram s predstavnicima Ubera, jer CarGo podržava konkurenciju, za razliku od ministarke Zorane Mihajlović, njenog okruženja, interesnih grupa i taksi kartela koji žele zatvoreno tržište i kombinacije. Inovacije onemogućavaju kombinacije, možda je tu problem”, rekao je Vučić za N1, saopštio je “CarGo”.

“Uber” je osnovan 2009. godine u San Francisku i američka je kompanija koja ima mobilnu aplikaciju i transportnu mrežu vozača sa svojim automobilima, a prevoz se plaća preko interneta.

“Uber” ima više od 100 miliona korisnika širom sveta i 69 odsto tržišnog udela u SAD.

Vućić je komentarišući najavljene državne subvencije taksistima, istakao da CarGo bez ijedne subvencije ima vozni park vrednosti 10 miliona evra koji čine uglavnom hibridna i električna vozila.

“Taksisti su u povlašćenom položaju. Sve što radi CarGo, a što (istoimeno) udruženje građana koristi, jeste isključivo iz redovnog poslovanja. Nama nije potrebna nijedna subvencija, mi želimo da pokažemo svima da radom, slobodnim tržištem, zalaganjem, trudom, investicijama i inovacijama, a ne kombinacijama, možemo da napravimo model koji je uspešan i prepoznat i u Srbiji gde CarGo ima više od 800.000 članova”, kazao je on.

Vučić je istakao da članovi Udruženja CarGo koriste električne “Jaguare”, hibridne “Tojote”, a u planu su i najnoviji električni “Jaguari”, proglašeni za automobil godine.

“Mi želimo da Srbiju i Beograd ozelenimo i da pokažemo da možemo da radimo bez subvencija, na slobodnom tržištu, da budemo konkurentni i da imamo nove automobile”, kazao je Vučič.

On smatra da, ukoliko se već subvencioniše nabavka automobila, sredstva treba isključivo da se daju za kupovinu hibridnih ili električnih vozila.

1 KOMENTAR

Comments are closed.