CANAL+ Group Ppreuzima većinski udeo u kompaniji SPI INTERNATIONAL

  0

  CANAL+ će preuzeti većinski udeo od 70 odsto u kompaniji SPI International i zadržati trenutni menadžerski tim i operativnu strukturu.

  SPI INTERNATIONAL, globalna medijska kompanija koja ima 42 TV kanala i brojne digitalne proizvode na šest kontinenata i jedan od vodećih igrača u distribuciji sadržaja i emitovanju širom sveta, sada udružuje svoje snage sa Canal+ Groupom.

  CANAL+ Group je jedan od vodećih operatera u oblasti pretplatničke televizije na svetu i jedan od glavnih operatera besplatne televizije u Francuskoj. CANAL+ je prisutan u čak 40 zemalja Evrope, podsaharske Afrike i Azije. CANAL+ u Evropi ima snažno prisustvo u kopnenom delu Francuske i Poljskoj, a takođe je preuzeo M7 Group platformu 2019. godine. Ova grupacija ima ukupno 22 miliona pretplatnika širom sveta i poslednjih godina beleži konstantan rast međunarodnog poslovanja. Ova kupovina će kompaniji CANAL+ pomoći da proširi svoju strategiju ulaganja u sadržaj i ponudu na različitim tržištima oslanjajući se na evropskog lidera Studiocanal, Kino Świat u Poljskoj i sada i SPI INTERNATIONAL.

  U kontekstu ovog sporazuma, koji će omogućiti sveobuhvatno kombinovanje znanja i sposobnosti, trenutni vlasnici kompanije SPI Loni Farhi i Berk Uzijel će nastaviti da upravljaju i razvijaju poslovanje SPI-ja uz podršku izvršnog odbora, a obe strane će biti u mogućnosti da iskoriste recipročnu sinergiju kako bi dodatno ojačale prisustvo na međunarodnim tržištima.

  ,,Ovo su jako dobre vesti i početak nove ere za SPI INTERNATIONAL. CANAL+ i SPI dele zajedničku viziju stalnog rasta i snažnog međunarodnog prisustva. Već godinama smo strateški partneri i imamo dugu tradiciju saradnje i ostvarivanja zajedničkih ciljeva. Sada imamo priliku da udružimo snage pod jednim krovom. SPI će dodatno ubrzati svoj rast uz CANAL+ i iskoristiti prirodnu sinergiju koja proizilazi iz ovog sporazuma. SPI INTERNATIONAL ima neverovatno talentovan tim koji je u protekloj deceniji ostvario ogroman rast. Sada, uz ovaj odličan tim i ogroman entuzijazam, drago nam ješto postajemo deo CANAL+ porodice. Naše zajedničke snage će ojačati postojeće proizvode iz domena zabave i proširiti distribuciju našeg vrhunskog sadržaja mnogo većoj publici’’, istakli su u zajedničkoj izjavi Loni Farhi i Berk Uzijel.

  ,,Kupovina SPI INTERNATIONAL-a je deo strategije koju već nekoliko godina sprovodimo.  CANAL+ trenutno ima 22 miliona pretplatnika u preko 40 zemalja, uključujući  15 u Evropi. Postavili smo sebi cilj da dostignemo najmanje 30 miliona pretplatnika do 2025. godine i SPI INTERNATIONAL će svakako biti jedan od ključnih elemenata u ostvarivanju te ambicije’’, prokomentarisao je Maksim Sada, generalni direktor CANAL+ Groupa.

  ,,Izuzetno nam je drago što se SPI pridružuje našoj grupaciji. Ova kupovina označava novi strateški korak u razvoju našeg evropskog sadržaja. To će biti odlična prilika da razvijemo nove sinergije i firme za svoje aktivnosti, naročito na poljskom tržištu i u zemljama centralne i istočne Evrope gde CANAL+ posluje preko M7 brendova’’, izjavio je Žak du Pui, generalni direktor CANAL+ Internationala.

  Završetak ove transkacije zavisi od odobrenja nadležnih regulatornih tela u zemljama na koje se odnosi (posebno tela nadležnih za sprečavanje monopola i kontrolu spajanja).