Čanak: Srpska pravoslavna crkva se ponaša kao narko kartel…

8
Foto: Igor Pavićević

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) da se ponaša kao “narko kartel”.

“SPC: Ne plaća porez, ne poštuje zakone, poziva na nepoštovanje zakona, svojim delovanjem masovno ugrožava javno zdravlje stanovništva, stavlja se iznad države. Jedina razlika između njih i narko kartela je što Kolumbija dilerima ne uplaćuje iz budžeta socijalno i zdravstveno”, napisao je Čanak na Tviteru.

On je to objavio sinoć povodom informacije da je vladika banatski SPC Nikanor održao propoved u kojoj je otvoreno pozvao vernike da prekrše sve mere Vlade Srbije u borbi protiv pandemije zarazne bolesti Kovid-19, jer je “sveta pričest najbolji lek”, a “crkva najbolja bolnica” i da im slobodu kretanja “jedino Bog može zabraniti”.

Vladika Nikanor je vernike savetovao da zakone poštuju samo u onoj meri koliko je to “saglasno sa Bogom i sa crkvenim propisima i sa Svetim pismom” , a da je svako ko ih drugačije savetuje “bludnik i bezbožnik”.

(Beta)

8 KOMENTARA

 1. Ni Irod, ni Beton, ni , Dioklecijan, ni drugi savremeni obitelji Crkve Hristove, Lenjin, Staljin, Tito, nisu mogli da zabrane vernicima da idu u Crkvu i Pričešćuju se Svetim Telom i Svetom Krvlju Gospoda Isusa Hrista, iz prostog razloga, zato što Isus Hristos pobeđuje i On je obećao da Crkvi Hristovoj ni vrata ada ne mogu nauditi. Satanizam neka gledaju svoja posla i da se ne medalju u veru jer nas štiti Ustav, koga poštujemo, za razliku od onih koji ga krše.

 2. Preteske reci, ali nije čudno, napadao je i litije, deleći onaj snimak tapkanja karata, no…sveštenici ipak treba da se urazume…ljudi su stradali u Italiji zbog pričesti, ne treba da im je zabranjuju, ali sami treba da organizuju istu bezbedno. Plastičnih kašičica ima da se kupi sigurno još, sveštenicima neće ništa biti da nose maske i traže isto vernicima, ako ne mogu aktivno da pomognu svi ne treba da odmazu. Postoje načini da se sve uradi samo je stvar volje ako neće da zatvore verske objekte mada i o tome bi sama sveštena lica mogla razmišljati a sve obrede obavljati napolju…

 3. Čanak je ustaša šta on ima da priča bilo kakve izjave takvih majmuna netreba obavljivati.
  Što se ne bori da se Vojvodini vrati ono sto je ustaško komunistički rezim poklonio Hratskoj.

 4. Nešto ga baš ne volim, ali rekao je istinu od A do Š.Ajde kažite šta nije tačno u njegovoj izjavi?

 5. Evo ovako: Njegovi preci iz Hercegovine 300 godina nisu imali hleba da jedu, pa kad su ih komunisti dovukli u Vojvodinu 1948. godine prvo su pobili popove i “kulake”, najeli su se svega i svačega i iz zahvalnosti za taj prvi bogati obrok posle 300 godina, njihov unuk (ili sin) s…e po sopstvenom narodu. Zbog tristagodišnje gladi njihovo prezime je “ČANAK”.I to prazan…

  • @Duško, mučan i vrlo uvredljiv komentar, i apsolutno nema nikakve veze sa člankom koji komentirasš. Ok shvatili smo već svi mi koji smo dođoši, se ne bi leba najeli da nas takvi kao ti samo iz drugog dela bive države nisu tako ružno ponižavali. I na kraju bi što bi? Zadovoljan? Ja mislim i prazan čanak pametna glava će napuniti..

   A šuplju glavu, i zluradu dušu?

   Što se Članka tiče valjda prvi put se slažem sa Čankom..a pravoslavka sam, i pričešćivala sam se.. Ove godine sam prekinula i post, odložila pričest.

   Čuvaj se i Bog će te čuvati!

   • Mnogo si sestro pametna sto si prekinula post…. Pa umesto sad, da smo se svi odrekli snicli i poceli post uz molitvu Gospodu nasemu da nas izbavi od ove posasti i zla… Jer bez Njegove pomoci, nista ne biva.
    Braco i sestre, postite makar ovu zadnju nedelju i pricestite se Svetom Krvlju i Telom Hristovim +++
    Bog da nam prosti grehe i smiluje se na nas gresne.

 6. Čanak je izabrao poklonjenje palom anđelu i Božjem protivniku, odnosno njegova religija je S A T A N I Z A M(!), i kao takav nema više pravo, i ne bi trebao, da komentariše život Hrišćana i Pravoslavnu Crkvu, pa bila ona Srpska, Ruska, Grčka, ili bilo koja na ovom svijetu. Svako neka misli i govori o onome što je izabrao i čemu pripada: Hrišćani o Gospodu Isusu Hristu, Spasitelju svijeta, sa kojim naslijeđuju Život Vječni u Božanskoj Ljepoti i Dobroti, a čankisti, i svi ostali satanisti i izdajnici i Boga i Roda, neka misle o svome gospodaru sotoni, sa kojim će naslijediti vječne muke u vječnom i neugasivom ognju !!!

Comments are closed.