Čanak: “Dodik će pobeći u Moskvu, severoistočna BiH je entitet oligarhijskih lopova”

2
Foto Igor Pavicevic

(Beta) – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da će srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pobeći u Moskvu, jer je to “sigurna kuća za korumpirane političare”.

Čanak je rekao da Dodik ima vilu u Beogradu, ali je dodao da on na kraju ipak neće pobeći u Beograd, već u Moskvu.

On je ocenio da je Republika Srpska, koju Čanak naziva “severoistočna Bosna i Hercegovina”, zapravo “entitet oligarhijskih lopova”.

Prema njegovim rečima, ljudi se iz RS masovno sele u Srbiju, a naročito u Novi Sad, jer sebi prave rezervne položaje.

Čanak je rekao da je u Srbiji nametnut velikosrpski diskurs.

“Svi nacionalisti se žale da je zemlja u kojoj žive mala i da nije dovoljno etnički čista. To je fašizam! To je osnova iz koje se rađa metod, a taj metod je čopor koji rastrgne svakog ko ne zavija u tom čoporu”, kazao je Čanak za sarajevsku Fejs (Face) televiziju.

Dodao je da se u taj metod uklapa ne samo vlast, već i oni koji su dominantna opozicija u Srbiji.

“Kada ih pitate je li Ratko Mladić ratni zločinac – muk! Kada pitate treba li normalizovati odnose sa Kosovom – muk! Kada pitate je li Crna Gora deo velikosrpske ideje – muk! Pa dobro, u čemu se vi onda tačno razlikujete od Vučića”, upitao je Čanak.

On je rekao da je ratni zločinac Ratko Mladić “naftna mrlja na obrazu Srbije”.

“Gde god je Ratko Mladić prošao, tamo nema Srba, nema Hrvata, nema Bošnjaka, nema života”, naveo je Čanak.

Dodao je da je vladajući model u društvu takav da se nameće da osoba ne može biti Srbin ako nije pravoslavac.

“Nemam ja ništa protiv boga, ali imam protiv njegove zemaljske administracije. Moj uzor je Mustafa Kemal Ataturk. Vodim se njegovim riječima: ‘Kada bih mogao, sve bih vere vezao lancima i bacio u najdublje more'”, kazao je Čanak.

2 KOMENTARA

  1. Политички метузалем нема друга друга поска него да ровари по ЦГ, да позива на гашење Републике Српске, даје своју “велику демократску подршку” отцепљивачима Каталоније од Шпаније. У међувремену стигне и да подржи актуелан нам режим, не скидајући се са националних телевизија. Изгледа да је, ипак, пронашао начин за своју девизу “гди су наши новци”. А око новца се све врти, па и Чанак.

  2. Pre nego što reše Kosovo moraju likvidirati Repuliku Srpsku.Ofanziva je počela i tamo i ovde

Comments are closed.