“Čak i ako mislite da lažem, ipak ne biste mogli da me pogledate u oči i kažete da je ovo bilo fer”: Amber Herd prvi put posle presude

0
EPA-EFE/EVELYN HOCKSTEIN / POOL

Amber Herd je rekla da su “mržnja i žuč” na internetu tokom sudske bitke sa Džonijem Depom značili da nije bilo “pravednog predstavljanja” slučaja na društvenim mrežama.

Pre dve nedelje, porota je presudila da je njena tvrdnja o zlostavljanju u porodici klevetna i lažna.

Herd je u svom prvom intervjuu od presude rekla da ne krivi porotu što je poverovala njenom bivšem mužu. Čuli su “tri nedelje neprekidnog, nemilosrdnog svedočenja” o tome “kako sam bila nekredibilna osoba“, rekla je ona.

NBC je u ponedeljak objavio snimak intervjua, a više će biti emitovano kasnije ove nedelje.

Podrška glumcu “Pirata sa Kariba” daleko je nadmašila onu za Herd na društvenim mrežama tokom suđenja, pri čemu su mnoge Depove pristalice uputile žestoke kritike na račun nje i njenog kredibiliteta.

“Nije me briga šta neko misli o meni ili kakve presude želite da donesete o onome što se dogodilo u privatnosti mog doma, u mom braku, iza zatvorenih vrata. Ne pretpostavljam da bi prosečna osoba trebalo da zna te stvari. I zato to ne shvatam lično”, rekla je u intervjuu za NBC.

“Ali čak i neko ko je siguran da zaslužujem svu ovu mržnju i ljutnju, čak i ako mislite da lažem, ipak ne biste mogli da me pogledate u oči i da mi kažete da mislite da je na društvenim mrežama bilo poštenog predstavljanja. Ne možete da mi kažete da mislite da je ovo bilo pošteno”, rekla je Amber Herd, prenosi BBC.

Porota je dosudila Depu odštetu od 10,35 miliona dolara nakon što je utvrdila da ga je Herd oklevetala. Herd je rekla da će se žaliti. Ona je osvojila jednu od svojih protivtužbi protiv njega, a sud joj je dodelio 2 miliona dolara odštete.

Kada joj je predočeno u intervjuu za NBC da je porota mislila da laže, Herd je odgovorila: “Kako su mogli da donesu sud, kako nisu mogli da dođu do tog zaključka? Oni su sedeli na tim sedištima i slušali više od tri nedelje neprekidnog, nemilosrdnog svedočenja plaćenih zaposlenih i, pred kraj suđenja, rekla bih, slučajnih (nepoznatih) ljudi”.

Rekla je da može da razume zašto su doneli odluku.

“Ne krivim ih. Zapravo ih razumem. On je obožavan lik i ljudi osećaju da ga poznaju. On je fantastičan glumac”.