Odbornici Skupštine opštine Bujanovac usvojili su zahtev Zajednice albanskih opština u regionu da organizaciji pristupi i ta opština, čime je Bujanovac i zvanično postao deo zajednice. Direktor Turističke organizacije Šuajb Neziri, koji je obrazlagao predlog, rekao je da će članstvo doneti dobrobit građanima opštine, prenosi portal Južne vesti.

Svi odbornici albanskih partija i jedan od predstavnika Roma, pišu Bujanovačke, glasali su za ovaj zahtev u čijem obrazloženju piše da će time biti postavljeni temelji jake i dugoročne saradnje u regionu u kojem su trećina stanovništva Albanci.

Inicijativa za pristupanje Bujanovca zajednici potekla je sa sastanka sa predsednicom zajednice, koji je održan u Tirani gde je i centar organizacije.

„Zajednica će poslužiti za razmenu iskustava sa svim opštinama članicama i ostvarivanje partnerstava za održivi razvoj. Radićemo na zajedničkim projektima i platformama u oblasti urbanizma, inovacija, zaštite životne sredine, kulture, umetnosti“, rekao je Neziri.

Za članstvo u Zajednici, Opština Bujanovac će plaćati godišnju naknadu, a iznos će tek biti utvrđen.

Zajednica albanskih opština u regionu osnovana je 2016. godine, a Preševo, Tetovo, Priština, Tirana i Ulcinj su već članice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.