Budva i ovoga ljeta omiljena turistička destinacija u Crnoj Gori

  Strogo poštovanje epidemioloških mjera najbolja poruka turistima da je i dalje sigurna!

  0
  Fotografije: TO Budva

  Budva i ovoga ljeta dokazuje da je omiljena turistička destinacija turistima koji dolaze iz Srbije i ujedno najposjećenija destinacija u Crnoj Gori.

  Broj gostiju i ostvareni broj noćenja velikom brzinom se približavaju ciframa iz 2019. godine, koju mnogi smatraju rekordnom u istoriji crnogorskog turizma.

  Najbrojniji turisti smješteni u sobama i apartmanima budvanskih privatnih izdavalaca su iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine i Makedonije, dok su u hotelima, osim pomenutih tržišta, u značajnom broju prisutni i gosti iz Izraela, Kazahstana, Francuske, Poljske, Turske, Njemačke i ostalih.

  Pored tradicionalno dobrih posjetilaca, Budvu sve češće posjećuju i turisti iz drugih (dalekih) zemalja poput gostiju iz Azerbejdžana, Čilea, Egipta, Etiopije, Filipina, Japana, Kenije, Kolumbije, Maldiva, Meksika, Perua, Saudijske Arabije, Tajlanda, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Vijetnama, Zimbabvea.

  Julski podaci su dobri pokazatelji i odlični preduslovi za nastavak pozitivnih trendova, o čemu govore i optimistične najave budvanskih hotelijera za avgust, ali i postsezonu, kada će cijene noćenja sa doručkom i dalje biti pristupačne i kretaće se od 30 eura u hotelima sa tri zvjezdice, pa do 75 i više eura u hotelima sa 5 zvjezdica.

  Cijene u privatnim sobama i apartmanima tokom avgusta se kreću od 10 do 25 eura, a izvjesno je da se u Budvi već traži krevet više.

  U Turističkoj organizaciji opštine Budva ističu da zavidan broj turista koji ovih dana borave u tom gradu govori o prepoznatljivosti Budve kao najznačajnije turističke destinacije Crne Gore.

  Ulazak u Crnu Goru za srpske državljane nema ograničenja, a protokolom Ministarstva zdravlja je predviđeno da se gosti koji se (eventualno) razbole od virusa Covid-19 u Crnoj Gori, a zahtjevaju bolničko liječenje, mogu liječiti besplatno, tj. o trošku države.

  “Želimo da se pridružimo apelu relevantnih institucija o važnosti vakcinacije i poštovanju svih epidemioloških mjera, da bismo, pod određenim uslovima, stavili turistima na raspolaganje sve sadržaje po kojima je Budva prepoznata, a koji su prije svega interesantni mlađoj populaciji. Važno je da zajedno sa svim turističkim poslenicima našeg grada pošaljemo poruku brojnim turistima koji su i sada ovdje i koji namjeravaju da dođu, da je Budva i dalje sigurna destinacija, te da ima bogatu ponudu koja pruža odmor koji nam je tako prijeko bio potreban. Počevši od prelijepih pješčanih plaža i čistog mora, preko najboljih restorana i caffe terasa na cijeloj obali, pa sve do predivnog zaleđa u kojem su ušuškani brojni manastiri otvoreni za sve posjetioce dobrih namjera, Budva nudi mnogo više nego što znaju i oni kojima je već decenijama omiljena destinacija. Vrijeme je da svi otkriju zašto je Budva omiljeni kutak svijeta i ovoga ljeta!”, poručuju iz Turističke organizacije opštine Budva.