Uz folije za ispravljanje zuba do savršenog osmeha 

U svetu stomatologije, inovacije i tehnološki napredak igraju ključnu ulogu u transformaciji načina na koji se brinemo o našim osmesima. O tome kako je započela avantura koja je dovela do stvaranja najprepoznatljivijeg brenda za ispravljanje zuba folijama u Jugoistočnoj Evropi, razgovarali smo sa spec. dr Markom Mikalačkim, direktorom kompanije OneSmile.

dr Marko Mikalački, direktor kompanije OneSmile

 

  1. Kako je započela One Smile priča i šta vas je inspirisalo da se upustite u proizvodnju folija za ispravljanje zuba?

Na samom početku nisam imao plan da se bavim pravljenjem folija za ispravljanje zuba. OneSmile priča počinje u toplom Dubaiju, centru digitalne tehnologije, gde sam imao priliku da uspostavim saradnju sa vodećim kompanijama u svetu koje su radile na unapređivanju tehnologije ispravljanja zuba. Tamo sam shvatio da je u digitalizaciji budućnost stomatologije i ortopedije. Upravo zahvaljujući tome imao sam priliku da „naučim zanat“ i dobijem inspiraciju da najnoviju tehnologiju implementiram na naše tržište. Od te davne 2015. godine aktivno sam uključen u dalje usavršavanje procesa ove metode u stomatologiji, koji i dan danas kontinuirano traje, što čini samu srž OneSmile brenda.

  1. Znamo da je tržište folija za ispravljanje zuba veoma dinamično i konkurencija je jaka, kako u Srbiji tako i u regionu. Kako ste One Smile pretvorili u najprepoznatljivijeg proizvođača ovakvih folija u Jugoistočnoj Evropi i šire, i da li ste se susreli sa neočekivanim izazovima na tom putu?

Tako je, na našem tržištu postoji veliki broj proizvoda iste kategorije, što nas dodatno motiviše da budemo još bolji i da uvek ostanemo na vrhu. Naša najveća prednost ogleda se u tome što smo uvek u korak sa trendovima, ali i kao pioniri u Srbiji, upućeni smo do najsitnijih detalja, što nas u startu izdvaja od drugih. Prvo smo počeli sa edukacijom stomatologa kao i podizanjem svesti stanovništva o tome šta su folije za ispravljanje zuba i kako one funckionišu, što je bio najveći izazov. Istakao bih da su se prethodnih meseci razvijali novi programi u Japanu, koje ćemo implementirati u naše poslovanje i tokom kraja godine očekuje nas značajan napredak, uz pomoć kojeg ćemo moći da pariramo najvećim međunarodnim kompanijama. Nakon toga planiramo izradu mobilne aplikacije, koja će nam omogućiti da pratimo tok i progres terapije.

  1. Kako izgleda proces ispravljanja zuba koristeći One Smile folije i u čemu se razlikuje od tradicionalnih metoda kao što su fiksne proteze? Koje prednosti folije donose u odnosu na druge slične proizvode na tržištu?

Osnovna razlika najviše se ogleda u komforu – folije za ispravljanje zuba neće praviti ranice u ustima, ne morate se odvikavati od svoje omiljene hrane jer je možete u bilo kom trenutku skinuti, a pranje zuba ostaje neometano. Uz to, u životu nosioca folije nema značajnih promena, posete stomatologu su znatno manje, a rezultat govori sam za sebe. Uz OneSmile ćete se samo jedno jutro probuditi i shvatiti da imate novi osmeh, jer ovom metodom „korak po korak” brzo i neprimetno dolazimo do željenog rezultata.

  1. Pored estetskih promena, koje druge pozitivne efekte pacijenti mogu očekivati tokom tretmana ispravljanja zuba One Smile folijama?

OneSmile je prvenstveno sistem za ispravljanje zuba i postizanje odgovarajućeg zagrižaja. Pored toga što će vam zubi biti pravi i lepi, OneSmile pomaže u održavanju ili dostizanju adekvatnog viličnog luka. Promene su manje vidljive na samom početku terapije, jer tokom prve faze pravimo prostor za postavljanje zuba u savršeni niz. Najveće zdravstvene i estetske promene pacijenti vide tokom druge faze, kada se promeni položaj zuba, što se uveliko odražava na osmeh i celokupni osećanj u ustima. U fazi dva, pacijenti se najviše smeju!

 5. Kakvu budućnost vidite u stomatologiji, posebno kada je reč o ispravljanju zuba? Možete li podeliti svoje planove i ideje za dalji rast i inovacije u tom sektoru?

Čvrsto verujem da je budućnost stomatologije u digitalizaciji, ali i ortopediji. Digitalno planiranje i mapiranje progresa znatno olakšava sam tok terapije i značajno je ubrzava, što odgovara i pacijentu i stomatologu. Sve više stomatoloških ordinacija se u prethodne dve godine digitalizuju i prihvataju novi, savremeni sistem rada, što me posebno raduje. Kada je reč o budućnosti OneSmile-a u Srbiji, verujem da će razvoj teći kao i sam početak – spontano. Trenutno su u toku pregovori oko širenja na Nemačko tržište, odnosno One Smile Germany sa središtem u Berlinu, gde će ujedno biti i smešten novi proizvodni pogon One Smile za potrebe EU.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.