“Budite među prvima koji će uživati u vožnji novim auto-putem” (a saznaćete i da je Valjevo treći najznačajniji grad za kulturu i istoriju Srba)

0
Foto Tanjug

Pa, ako ste propustili spektakularno otvaranje novog auto-puta Miloš Veliki, a ne samo da želite da isprobate novi vreli asfalt, već kao svaki tvrdokorni fan auto-puteva želite da to učinite među prvima, Srpski ratni veterani iz Rakovice imaju nešto za vas.

Na Tviteru je osvanuo plakat na (pretpostavljamo) rakovičkoj banderi sa primamljivom ponudom: “Prva vožnja auto-putem Miloš Veliki, budite među prvima koji će uživati u vožnji novim auto-putem”, a planiran je i obilazak manastira Bogovađa, Valjeva i Petnice.

“Videćete, čuti i saznati sve o Valjevu, trećem gradu po značaju za kulturu i istoriju Srba”, ističe se na plakatu, a uz doplatu od 200 dinara, nudi se i kupanje u kompleksu termalnih bazena u Petnici.

Niko, naravno, nema objašnjenje kako je Valjevo avanzovalo u “treći grad po značaju za kulturu i istoriju Srba”, ali, eto, ako ste svugde bili, a niste u Valjevu, to vam je ko da nikad nigde niste išli, a sada je put do Valjeva lakši i brži nego ikad – novim auto-putem.

Korisnici Tvitera su, naravno, pokušali da odgonetnu status Valjeva, šta je nagrada za “najboljeg putnika” i da li je u ponudu uključen i piknik na auto-putu kako bi se uživalo u pogledu na novi, sjajni asfalt.