Budi i ti “1jeposeban”

Pokrenuta platforma “1jeposeban” radi prikupljanja sredstava za nabavku medicinsko-tehničkih pomagala za osobe sa retkim bolestima

0

1 prema milion. 1 prema sto hiljada. 1 prema sedam miliona. Ovi brojevi predstavljaju šanse da se dete rodi sa nekom od retkih bolesti. I nema roditelja koji se nije zapitao: “Zašto je baš naše dete taj – jedan?”

Niko nije birao tu “šansu” da se rodi sa retkom bolešću, ali mi možemo da povećamo šanse za njihov bolji život – poruka je platforme “1jeposeban”, koju je lansirala Fondacija NORBS+ sa ciljem nabavke medicinsko-tehničkih pomagala za obolele od retkih bolesti.

„Porodice obolelih od retkih bolesti su suočene sa svakodnevnom borbom koja zahteva ogromnu snagu i hrabrost. Zajednica mora da stane uz njih, potpuno i bezrezervno. Mi kao društvo moramo da povećamo šanse za bolji život osoba s retkim bolestima – upravo zato je kreirana platforma “1jeposeban”. Platforma omogućava svima, bilo da su pojedinci ili kompanije, da finansijskim donacijama pomognu nabavku neophodnih pomagala i doprinesu boljem kvalitetu života osoba sa retkim bolestima“, izjavio je Marko Radovanac, marketing menadžer Fondacije NORBS+.

Na platformi “1jeposeban” može se pronaći spisak neophodnih pomagala, načina doniranja i donatora. Iznos koji je svake godine potreban da se sakupi je oko milion evra. Donacije je moguće izvršiti uplatom na račun Fondacije NORBS+ 205-255295-18 kod Komercijalne banke.