
Nemate ideju za ručak, a radije biste proveli nedelju sa porodicom i prijateljima nego u kuhinji? Donosimo vam brz i jednostavan recept koji se priprema od nekoliko bazičnih sastojaka koje verovatno imate u kući.
Najbolja strana ovog obroka jeste što se može jesti par dana, te je idealan i kao ručak za poneti.
SASTOJCI (za dve osobe):
- 2 luka (po izboru, u receptu je korišćen mladi luk)
- 300g šampinjona
- 2 šargarepe
- 1 tikvica
- 1 veća crvena paprika
- 120g pirinča
- 400g pilećeg fiela
- biljni začini i so
PRIPREMA:
- Na malo ulja izdinstajte luk na tihoj vatri, zatim dodajte file iseckan na kockice, dinstajte dok ne pobeli
- U tiganj dodati sitno seckane šampinjone, kada opuste vodu dodati ostatak povrća
- Kada se sve izdinsta dodajte pirinač i prelijte vodom
- Nakon nekoliko minuta kuvanja dodati malo origana, majčine dušice, ruzmarina, soli
- Sve dobro izmešati i kuvati dok pirinač ne omekša
Prijatno!
Tagovi