Nemate ideju za ručak, a radije biste proveli nedelju sa porodicom i prijateljima nego u kuhinji? Donosimo vam brz i jednostavan recept koji se priprema od nekoliko bazičnih sastojaka koje verovatno imate u kući.

Najbolja strana ovog obroka jeste što se može jesti par dana, te je idealan i kao ručak za poneti.

SASTOJCI (za dve osobe):

  • 2 luka (po izboru, u receptu je korišćen mladi luk)
  • 300g šampinjona
  • 2 šargarepe
  • 1 tikvica
  • 1 veća crvena paprika
  • 120g pirinča
  • 400g pilećeg fiela
  • biljni začini i so

PRIPREMA:

  1. Na malo ulja izdinstajte luk na tihoj vatri, zatim dodajte file iseckan na kockice, dinstajte dok ne pobeli
  2. U tiganj dodati sitno seckane šampinjone, kada opuste vodu dodati ostatak povrća
  3. Kada se sve izdinsta dodajte pirinač i prelijte vodom
  4. Nakon nekoliko minuta kuvanja dodati malo origana, majčine dušice, ruzmarina, soli
  5. Sve dobro izmešati i kuvati dok pirinač ne omekša

Prijatno!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.