Raste broj žrtava jučerašnjih razornih zemljotresa, nova serija potresa u Albaniji i BiH…

0
Rescuers search at a damaged building after a magnitude 6.4 earthquake in Thumane, western Albania, Tuesday, Nov. 26, 2019. Rescue crews used excavators to search for survivors trapped in toppled apartment buildings Tuesday after a powerful pre-dawn earthquake in Albania killed at least 14 people and injured more than 600. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Novi zemljotres pogodio je Albaniju oko 15.45 sati i osetio se i u Crnoj Gori. Prema preliminarnim podacima crnogorskog Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, zemljotres je bio jačine 4,9 stepeni Rihterove skale, na manje od 20 kilometara vazdušne linije od Ulcinja, sa epicentrom u blizini Velipoja u Albaniji.

U snažnom zemljotresu koji je juče pogodio Albaniju, prema poslednjim podacima, život je izgubila 31 osoba, dok je povređeno 657 osoba.

U Albaniji je proglašen Dan žalosti.

Albanska ministarka zdravlja Ogerta Manastirliu izjavila je da je životno ugroženo devet hospitalizovanih osoba, prenosi N1.

Albaniju su jutros za dva sata pogodila četiri manja zemljotresa jačine od 2,9 do 3,5 stepeni Rihtera. Poslednji je zabeležen 25 kilometara od Tirane.

U jutarnjim satima zemljotres jačine 2,7 stepeni Rihterove skale, pogodio je Bosnu i Hercegovinu. Zemljotres je registrovan 23 kilometra od Nevesinja, gde je i juče bio epicentar zemljotresa, kao i 45 kilometara od Sarajeva, naveo je Evromediteranski seizmološki centar.