Brnabić: “Strašna laž AFP-a da je Zemunska bolnica potvrdila da je otac Petra Đurića preminuo čekajući respirator”

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Pošto je AFP objavio je da je Ljubiša Ðurić preminuo od kovid 19 u Zemunskoj bolnici čekajući na respirator, premijerka Ana Brnabić rekla je da je reč o “strašnoj laži”.

“Strašna je laž ono što je AFP objavio i o tome ću govoriti na konferenciji za medije danas u 15 sati”, rekla je premijerka na pitanje Tanjuga da prokomentariše izveštaj Frans presa.

AFP je naveo da izveštaj iz Zemunske bolnice pokazuje da je Ljubiša Ðurić čekao prebacivanje u bolnički respiratorini centar u kome u tom trenutku nije bilo respiratora na raspolaganju.

U bolničkom izveštaju za Ljubišu Đurića, čiju je kopiju dobila AFP, doktorka je napisala da je 9. aprila, 2020. godine u 3.08 “kontaktiran anesteziolog iz Respiratornog centra radi prevođenja – trenutno bez slobodnih mesta”. Prema istom izveštaju, druga doktorka je napisala da je u 11.58 “konsultovan anesteziolog, indikovano je prevođenje u respiratorni centar, čeka se slobodno mesto”.

Direktor Zemunske bolnice, doktor Dragoš Stojanović potvrdio je za AFP da je bolnički izveštaj autentičan.

“Izveštaj je autentičan i tačno je da nije bilo slobodnog mesta u respiratornom centru”, rekao je dr Stojanović. “U Respiratornom centru maksimalni kapacitet mogućnosti korišćenja respiratora je 30 i oni su u stalnoj upotrebi i popunjenosti”, objasnio je doktor.

On je, međutim, negirao da je pacijent preminuo zbog nedostatka podrške na respiratoru. Objasnio je da je “pacijent ostao u Intenzivnoj nezi na neinvanzivnoj ventilaciji (specijalna maska sa kiseonikom koja pomaže pacijentu da diše)”. Stojanović navodi da “isti izveštaj pokazuje da mu je bilo bolje i da je podignuta saturacija kiseonikom na 97 procenata, nakon indikacije za prevođenje u respiratorni centar”.

2 KOMENTARA

  1. Lazu nas zato sto im se moze. Ne plase se poznaju mentalitet naroda. Znaju da nismo solidarni i da problem koji se desi drugom je njegov problem a nas je samo kad se desi nama i onda mora da se desi drugom da bi postao njegov i tu je pocetak i kraj price.Zamislimo sad na trenutak da nije tako nego da mi kao gradjani hiljade i desetina hiljada nas podigne glas i stane uz tog decka koji se bori za istinu i pravdu onda bi se oni plasili nas mozda ne bi prestali da lazu u potpunosti ali bi poceli ako nista drugo da razmisljaju da li se isplati da lazu.

  2. “Izveštaj je autentičan i tačno je da nije bilo slobodnog mesta u respiratornom centru”, rekao je dr Stojanović. Значи, није лаж. То како су они њега лечили у недостатку респиратора, и шта они мисле да је било одлучујуће, у овом тренутку, ма колико било трагични, је неважно. Основно питање је, зашто нас лажу: Председник републике, председник владе и министар здравствене заштите ?

Comments are closed.