Brnabić: “Srbija jedina poštuje principe međunarodnog prava”

2
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

(Beta) – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija “usamljena” zemlja, jer jedina poštuje principe međunarodnog prava.

“Situacija je mučna, jer sve što vidimo iz dana u dan, i sa istoka i sa zapada jeste licemerje, jer svako tumači međunarodno pravo onako kako njemu odgovara, a nama se zamera što nešto ne poštujemo”, rekla je ona za TV Pink.

Ona je ocenila da je “vrhunac” licemerja zahtev Kosova i Metohije za članstvo u Savetu Evrope (SE).

“To se dešava neposredno nakon što su političari u Prištini ukinuli Srbima na Kosovu i Metohiji osnovno ljudsko pravo – pravo na izbor”, rekla je ona i dodala da očekuje da Kosovu bude odbijen zahtev za članstvo u SE.

Povodom odlaska u Dubaji, gde je potpisan Memorandum o razmeni iskustava o razvoju i modernizaciji Vlade, Brnabić je rekla da su Emirati zemlja za primer u svakom smislu, čak i kad je reč o ratu na istoku Evrope.

“Emirati se drže svoje neutralnosti i ne podležu bilo kakvim pritiscima i na njih treba da se ugledamo”, rekla je ona.

2 KOMENTARA

  1. Devedesetih smo već učili Svet istini pravu. I završilo se kako se završilo. Izgleda nismo izvukli pouke ni posle dve decenije.

  2. По којим принципима међународног права је Србија увела санкције Белорусији за слетање и прелетање њених авиона на и преко територије Србије ?

Comments are closed.