Brnabić: Sednica Kriznog štaba u sredu, dežurni pljuvači nas napadaju

0
Foto: Nedeljnik

(Beta) – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će se sednica Kriznog štaba za borbu protiv korone verovatno održati u sredu, navodeći da je stalna “borba” sa stučnim delom da se nađe “balans kako bi ekonomija mogla  ide kako treba”.

“Ja sam u stalnom kontaktu sa stručnim delom Kriznog štaba. Epidemiloška situacija je sve stabilnija”, rekla je danas Brnabić za TV Hepi.

Ona je navela da je u Instititutu Torlak urađena test faza punjenja ruske vakcine i da je deo poslat u Moskvu na kontrolu za odobrenje da se nastavi punjenje.

“Mnogi dežurni ‘pljuvači’ napadaju nas u stilu – ‘nije to ništa’. A mnoge velike zemlje to ne mogu da to urade jer nemaju institut kao što je naš Torlak”, rekla je Brnaboć.

Prema njenim rečima, u planu je nov pogon kod Aerodroma za proizvodnju kineske vakcine.

Ona je navela da se danas očekuje da stigne 211.770 doza Fajzerove vakcine, a danas ili sutra ujutru 130.000 doza ruske vakcine Sputnik V.

“Dobro nam ide, držimo se”, rekla je Brnabić, govoći o vakcinaciji građana.

Ona je istakla i da je Srbija tako nešto u stanju jer je “domaćinski” vodila ekonomsku politiku tako da ima novca za nabavku i prozvodnju vakcina.

Prema njenim rečima, Srbija je “meka” za investitore, ali i pouzdan politički partner kojem se veruje u međunarodnoj zajednici.

“Dolaze nemački i japanski investitori što je najbolji dokaz da u Srbiji nema korupcije”, naglasila je Brnabić.