Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je razočarana premijerom Albanije Edijem Ramom, jer je mislila da ima drugačiju viziju Balkana i odnosa Srba i Albanaca, a da on zapravo skuplja poene na populističkim stvarima, preneo je N1.

Brnabić je za TV Pink rekla da je Rama govorio jednu stvar u odnosima jedan na jedan, a da drugačije priča na skupovima i za „svoju javnost“.

„Ja ne gledam na politiku mnogo drugačije nego na međuljudske odnose“, rekla je Brnabić i dodala da će uvek razgovarati sa Ramom i dodala da bi volela da u politici bude malo više iskrenosti.

Govoreći o jučerašnjem samitu o Zapadnom Balkanu u Berlinu, navela je da su razgovori bili teški, ali da je srpska delegacija bila iskrena i da je dobro predstavila zemlju.

„Rekli smo šta mislimo i šta osećamo i da smo tu da nastavimo razgovor i nadjemo kompromis, ali da takse (od 100 odsto na srpske proizvode) moraju da se ukinu“, rekla je Brnabić i dodala da dijalog koči nedostatak političke hrabrosti i populizam ljudi koji se uveli takse na srpsku robu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.