Brnabić razgovarala u Turskoj sa Erdoganom: “Imala sam čast…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

(Beta) – Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Antaliji sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom uoči regionalnog samita koji se održava u toj zemlji.

“Uoči Samita Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi imala sam čast da se sastanem sa predsednikom Erdoganom”, napisala je premijerka na svom Instagram nalogu uz fotografije koje prikazuju kako se dvoje zvaničnika rukuju i razgovaraju.

Brnabić u Turskoj učestvuje na Samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSuJIE). Na sastanku učestvuje i ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

Kako je najavljeno iz Vlade Srbije tokom ovog samita, premijerka će učestvovati na plenarnoj sednici PSuJIE i sa šefovima delegacija razgovarati o saradnji u oblasti zdravstva u periodu nakon kovida-19, unapređenju ljudskog kapitala i obrazovanja, povezanosti i jačanju međuregionalne infrastrukture, jačanju unutrašnje i međuregionalne trgovinske razmene, upravljanju migracijama, mladima, kulturi i turizmu.

Proces saradnje u Jugoistsočnoj Evropi okuplja Albaniju, BiH, Bugarsku, Crnu Goru, Grčku, Hrvatsku, Moldaviju, Rumuniju, Severnu Makedoniju, Srbiju i Tursku.