Brnabić razgovarala sa australijskim premijerom o Novaku Đokoviću: “Mi smo spremni da pružimo sve garancije, ukoliko su one potrebne…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

(Beta) – Predsednica Vlade Srbije razgovarala je sinoć sa premijerom Australije Skotom Morisonom o trenutnoj situaciji u vezi sa Novakom Đokovićem, zatražila da najbolji teniser sveta ima fer tretman australijskih vlasti, kao i da se poštuju sva njegova prava, saopšteno je iz vlade.

“Predsednica Vlade je apostrofirala da je Republika Srbija u potpunosti spremna da pruži sve garancije Australiji, ukoliko su one potrebne”, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, ona je u telefonskom razgovoru sa australijskim premijerom razmenila sve informacije, a posebno je istakla važnost uslova za treniranje i fizičku pripremu za predstojeće takmičenje, s obzirom da Novaku Đokoviću prethodnih dana nije bilo dozvoljeno da trenira, a turnir u Melburnu počinje ovog vikenda.

Brnabić je takođe, kako se navodi, zamolila Morisona da budu u direktnom kontaktu u narednim danima i da sve informacije vlade Srbije i Australije razmenjuju direktno.

“Premijer Morison je ovaj predlog prihvatio, a postignut je i dogovor da dva premijera razgovaraju ponovo u narednim danima. Brnabić je zamolila svog australijskog kolegu da učini sve što je u njegovoj moći, kako bi Novak Đoković imao ljudski i dostojanstven tretman u Australiji, sve vreme trajanja njegovog boravka”, navedeno je u saopštenju.

Novaku Đokoviću sud u Australiji juče je odobrio ulazak u tu zemlju, posle višednevnog boravka u centru za imigrante.