Brnabić: Rašković Ivić govori kao Kurti, poklapaju im se politike

0
(BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

(Beta) – Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je potpredsednica Narodne stranke (NS) Sanda Rašković Ivić pokazala “veliko poklapanje” u politici sa kosovskim premijerom Aljbinom Kuritijem, pošto je vlast u Srbiji uporedila sa fašizmom i Nemačkom ’30-tih godina.

“Znamo sa kakvim je oduševljenjem on (Kurti) dočekan ovde kada je došao na vlast od dela opozicije predvođene (Draganom) Đilasom ili (Vukom) Jeremićem, to su bile salve pohvala ne njegov račun”, rekla je Brnabić za TV Hepi.

Ona je rekla, povodom boravka predsednika Stranke slobode i pravde Draga Đilasa u Americi, da je to njegov početak izborne kampanje, “od vrata do vrata u Vašingtonu, ali ne u Srbiji”.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić je govoreći o napadima vlasti na Zdravka Ponoša posle navoda u medijima da će potencijalno biti predsednički kandidat opozicije, istakla da je to više nego “strašno i skandalozno”.

“Ovo što smo mogli da vidimo jako liči na Nemačku ’30-tih godina, ovo je čist fašizam. Meni je teško da ovo kažem, ali ja moram to da nazovem pravim imenom. Hajka i huškanje zaista liči na ono što je radio Hitlerov režim”, ocenila je Rašković Ivić za list Danas.