Brnabić odgovorila na Tadićeve izjave: “Gospodin da najavi kad počinje njegov treći film”

1
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na svom Tviter nalogu na intervju koji je bivši predsednik Srbije Boris Tadić dao za dnevni list Danas.

„Gospodin da obavezno javi kada će početi njegov treći film – sudeći po drugom, obećava da će biti još jedna urnebesna komedija! Svi navijamo da bude što pre!“, napisala je premijerka na društvenoj mreži.

Boris Tadić je rekao da su odnosi Srbije i Hrvatske u „talačkom položaju“ interesa vlasti u Srbiji ali i Hrvatskoj, i da i jedna i druga strana proizvodnjom veštačkih tenzija „skupljaju poene na domaćem terenu“.

Na pitanje kako reaguje na to što ga je premijerka Ana Brnabić optužila za „antisrpsko delovanje“ zbog njegove izjave da ga zabrinjava Vučićeva potreba da istorija počne od njega, on je odgovorio da upravo zbog takvih izjava, koje je okarakterisao kao „radikalske“ i Vučić ima problem da ode u većinu zemalja regiona.

„Teško je graditi dobre međususedske odnose ukoliko su na vlasti u državama regiona oni čije političko delovanje se povezuje sa stradanjima iz devedesetih. Te rane je potrebno zaceljivati, jer su još uvek vrlo žive u kolektivnom sećanju i sećanju porodica stradalih, ma koje nacije i vere oni bili. A Vučićeva politička istorija je upravo istorija provociranja i to se ne može poništiti nikakvim političkim marketingom, niti deklarativnim političkim zaokretom“ rekao je Tadić za Danas.

1 KOMENTAR

  1. vučić je zlo srpskog naroda. To će se videti tek kada on siđe s vlasti, ako će uopšte da siđe. ???

Comments are closed.