Brnabić: Obradović ne može biti uzbunjivač

1
Foto: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Aleksandar Obradović ne može biti uzbunjivač i pozvala institucije da rade po Ustavu i zakonu i po pravnom sistemu i “da ne nasedaju na bilo kakve pritiske koji dolaze sa bilo kojih strana”, prenosi RTS.

Ana Brnabić je rekla da Aleksandar Obradović ne može biti uzbunjivač zato što se po zakonu o uzbunjivačima zna procedura koja je potrebna da bi se neko proglasio uzbunjivačem.

Kako je rekla, Obradović, radnik valjevskog “Krušika”, mesecima i godinama prikupljao je informacije o namenskoj, vojnoj industriji i dao ih stranom novinaru.

“Ako je imao sumnje da nešto nije rađeno kako treba, onda je on trebalo nadležnim organima u Republici Srbiji da na vreme ukaže na sumnje, kako bi pravna država mogla da radi svoj posao i istraži sumnje”, rekla je Brnabićeva i zapitala se kako bi se u bilo kojoj drugoj državi nazvala takva delatnost.

U razgovoru s novinarima je ocenila da vladavina prava mora da postoji za sve i u svakoj prilici “nezavisno od toga da li vam se građanin dopada ili ne”. 


1 KOMENTAR

  1. Naravno da je trebao da sledi proceduru pa vam nebi pobegao ispred nosa vec bi ste ga na vreme uhapsili I mi se nebi sekirali jer nebi znali sta radite. Predstava za predskolski uzrast.

Comments are closed.