Brnabić objasnila uzrok stvaranja žarišta u Vranju: “Bez toga bismo imali odličan rezultat…”

2
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je identifikovano novo žarište koronavirusa u Vranju, što je urađeno na vreme, kao i da je upravo zbog ranog otkrivanja lokalnog žarišta situacija pod kontrolom.

Dodala je da bi bez Vranja imali jedan od najboljih rezultata do sada, prenosi RTS.

Brnabićeva je rekla za Tanjug da je danas od ukupno 6.526 testiranih zabeleženo novih 114 pozitivnih što je, kako je precizirala 1,75 odsto, a da bi bez Vranja, odnosno ako bi se isključilo Vranje kao incidentna pojava, u prethodna 24 časa bio 61 slučaj novih pozitivnih na virus korona od 6.260 testiranih, što je u procentima 0,97 odsto.

“To bi i po broju testiranih i po broju novih pozitivnih bio jedan od boljih dana u Srbiji”, kaže Brnabićeva i ocenjuje da ni procenat od 1,75 sam po sebi nije loš rezultat, ali da je činjenica da je povećan broj zaraženih u odnosu na prethodni dan i prethodnu nedelju.

“Ono što je važno znati jeste da smo mi identifikovali lokalno žarište u Vranju, to je fabrika nameštaja ‘Dodić’ koja je privremeno zatvorena i onda smo proširenim testiranjem tesitirali ne samo radnike, već i članove njihovih porodica tako da je od ovih novih 114 slučajeva, samo iz Vranja 53”, kazala je Brnabićeva.

Ističe da su skoro svi od novozaraženih asimptomatski slučajevi, da nemaju skoro nikakve tegobe ili imaju jako slabe simptome.

Dodaje da se situacija u Vranju prati kontinuirano, da je pod kontrolom, kao i da veruje da je ugašeno to lokalno žarište.

2 KOMENTARA

  1. Ona mora “stručno da objasni”, šta bi se desilo da se desilo to što se nije desilo! Narod je zbog toga doktorkinoj partnerki zahvalan do neba!

Comments are closed.