Brnabić: “Obavezna vakcinacija lekara bi otvorila druge probleme i odvela do Strazbura”

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

(Beta) – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da bi uvođenje obavezne vakcinacije protiv koronavirusa za zdravstvene radnike otvorilo druge probleme za Srbiju i eventualno odvelo na Evropski sud za ljudska prava u Strazburu.

Na konferenciji za novinare nakon otvaranja nove kovid bolnice u Novom Sadu, Brnabić je rekla da ona ne bi volela da lekarima nameće “tako očigledne stvari” kao obaveze, jer smatra da bi to bilo vređanje.

“Mislim da zdravstveni radnici veruju u nauku i u zdravstvo i da će oni povesti vakcinaciju”, rekla je Brnabić.

Naglasila je da bi eventualno uvođenje obavezne vakcinacije u zdravstvu dovelo da otpuštanja 20 odsto zdravstvenih radnika koji iz nekog razloga ne žele da se vakcinišu.

“Onda imate sindikate, ‘ljudskopravaše’ i 300 čuda koja dolaze s tim. Zato mislim da postoji drugi način, da razum pobedi”, rekla je ona.

Ona je navela da će Krizni štab razgovarati o tome na narednoj sednici.

1 KOMENTAR

  1. Откад Европски суд за људска права у Стразбуру брине било кога на власти у овој земљи, када је Србија тамо дежурна тема већ деценијама ? И без икакве шансе да се са том праксом прекине у догледној будућности, а потпуо ван ове могућности о принудном вакцинисању.

Comments are closed.