Brnabić o vakcinaciji stranih državljana: “Najsimpatičnije bilo kada su došle albanske stjuardese, u uniformi avio kompanije”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

(Beta) – Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je iz Srbije u region poslata najlepša slika o solidarnosti vakcinisanjem građana drugih država i da će svi biti pozvani da dođu na revakcinaciju.

“Nije bilo nikakve politike u tom pozivu da dođu, niti je bilo politike u njihovom dolasku”, rekla rekla je Brnabić za TV Hepi.

Ona je rekla da je “najsimpatičinija slika bila kada su na vakcinisanje u Beograd došle stjuardese u uniformama albanske avio kompanije”, koja je obišla čitav region.

“Verovali su svi koji su došli u Srbiju, imali su u nas poverenje i hvala im”, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je procenjeno da će Srbija morati da uništi 20.000-25.000 vakcina Astrazeneka jer im početkom aprila ističe rok, i dodala da Srbija nije htela tako nešto da uradi, već da pomogne i regionu tako da je pozvala i građane drugih država na vakcinaciju.

“Drago mi je da smo bili solidarni i ne samo sada već i kad je Aleksandar Vučić nosio drugim državama vakcine”, rekla je Brnabić.