Brnabić o protestima: “Ne znamo koga da kaznimo, jedino sve, a onda ćete reći da su to represivne mere…”

4
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

“Moja poruka za demonstrante bi bila da nose zaštitne maske. Malo ko ih nosi. Agresivni protesti ili ne – mi ćemo platiti cenu. Mislim da nije pravi trenutak za protest za građane i zdravstveni sistem Srbije. Probajte da držite distance. Srećna sam jer večeras nema huligana, nadam se da će biti mirno”, rekla premijerka Ana Brnabić za Prvu TV, prenosi B92.

“Pokazali smo da mirni protetsi mogu da se održavaju u Srbiji, ali zbog koronavirus nije momenat. Koronavirus ne može da pobedi vlada sama, to moramo svi zajedno”.

Ona je navela da smatra da je protest politički.

“Volela bih da znam ko je iza tih protesta i koji su zahtevi”, kaže i dodaje da su sinoć u pitanju bili desničari koji su veoma opasni.

Dodaje i da skup nije prijavljen, a propisane mere se ne poštuju.

“Ne znamo koga da kaznimo, jedino sve – a onda ćete reći da su to represivne mere”, kaže premijerka.

Prema njenim rečima ovaj virus neće otići i neće biti drugog talasa, ali kaže i da veruje u ličnu odgovornost građana.

Kako navodi, Vlada pokušava manje restriktivnim merama da se izbori sa koronavirusom, i da zato ne razume trenutni protest.

Ona je, kada su u pitanju današnji protesti, naglasila da ne bi da govori o tome da li je deo bezbednosne službe zakazao, ali da “bez sumnje ima mnogo stranog mešanja u sve ono što smo videli i sinoć i preksinoć”.

Premijerka je ocenila da je neosporan cilj pojedinih inostranih krugova da oslabe poziciju Srbije pred važne razgovore u Parizu o Kosovu.

“Predsednik pod najvećim pritiskom daje najbolje od sebe. A da li je naša pozicija slabija nego pre tri dana, jeste ali tako je kako je, mislim da je zato predsednik govorio da su službe mogle da budu više pripremljene, a i mi smo pripremljeniji nego što smo bili pre dva dana”.

4 KOMENTARA

  1. Па да почнете од хулигана које сте сами послали да обесмисле протесте? Стандардна техника лоших власти, сигурно имате уредјан списак…

  2. Pošto naš premijer ne zna ko treba da bude kažnjen, onda pitajte narod. Narod će Vam to reći.

  3. Da kazni sve… ova što je možda ovaj ? Ona i ne zna šta je , sama po sebi akamoli da zna ko je organizator protesta ! Ne vidi jadna ili jadan da je narodu dozligrdilo da ga vode osobe koje u sebi imaju nekoliko “ličnosti” !
    “Ovo” je čas na ludo a čas na blesavo !

Comments are closed.