Brnabić o koronavirusu: “Mi smo danas ispred devet zemalja EU po spremnosti…”

1
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je po spremnosti domaće zdravstvo ispred devet zemalja Evropske unije i navela da se Srbija bolje bori sa novim koronavirusom od nekih članica EU.

“Čitam kritike i lažne vesti, ova situacija se politizuje i to je sramota. Nemojte da politizujete, nemojte da govorite da su Vlada Srbije i zdravstvo nespremni. To govore ljudi koji su bili na vlasti, a mi smo danas ispred devet zemalja EU po spremnosti, bolje se borimo od njih”, kazala je Brnabić za TV Prva.

Navela je da je svakodnevno u kontaktu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i najavila da će se sutra sastati sa Vučićem, a kasnije i sa zdravstvenim stručnjacima, zbog novog virusa.

“Mi ćemo sutra razgovarati i o zatvaranju škola ako postoji bilo koji razlog. Ako to bude preporuka stručnih službi zatvorićemo. Nemojmo da primenjujemo mere samo da bi neko rekao da se primenjuju”, rekla je Brnabić.

Podsetila je na mere koje je Vlada Srbije usvojila zbog korona virusa, a koje se sastoje od proglašenja novog virusa za zaraznu bolest i sprečavanja ulaska stranih državljana iz Kine, Južne Koreje, Švajcarske, Italije i Irana u Srbiju.

“Jako je važno da se u skladu sa zakanom proglasi zarazna bolest jer su onda sve institucije u pripravnosti i možemo da donosimo preventivne mere”, kazala je ona.

Govoreći o meri sprečavanja ulaska stranih državljana u Srbiju, naglasila je da će Srbija neke od tih zemalja izuzimati kako se situacija sa virusom bude menjala.

“Situacija je ozbiljna, ali pod kontrolom. Nema mesta panici”, istakla je Brnabić.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Ова власт обожава, воље рећи, пати од тога да сама себе негде сврстава и то најчешће, самооцењујући се, у некаквом врху у ЕУ, у свету, васиони,… А подаци показују сасвим супротно, односно показују то, да ова жена једноставно не говори истину. А не говори истину, јер да смо спремни, први случај заразе корона вирусом би нам се догодио, али други свакако, не. Да је власт била спремна и донела мере које је управо донела, држављанин Кине који ради у Београду, не би ни допутовао овамо. Са мерама се константно касни, са надом да ће се нешто ућарити, уштедети, наравно на штету народа. Ћутало се и о афлатоксину, па је потом народ натеран да га попије, јер би у супротном случају то значило “рат против српског сељака” ! Сада имамо медицински надзор и над седморо чланова медицинског особља које је било у контакту са првим зараженим ! Зашто би медицинско особље било надзирано, осим ако се не сумња у правилне мере заштите и спроведене процедуре ? Јер ако лекари буду надзирали лекаре, пацијентима неће бити спаса. И то у земљи која је “спремна” !

Comments are closed.