Brnabić: “Nismo mi ni evropska periferija, ni meki trbuh EU, ni evropsko predvorje…”

1
EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

(Beta) – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Novom Sadu da je evropski put Srbije danas važniji nego ikada i predstavlja garant mira i stabilnosti i napretka za sve građane.

Ona je na prijemu povodom proslave Dana Evrope rekla da je Srbija država koja je prvim članom svoga Ustava definisana kao pripadajuća evropskim principima i vrednostima, prenela je Vlada Srbije na svom sajtu.

Napomenula je i da Srbija i Balkan nisu “evropska periferija kako to neki vole da kažu, ili meki trbuh EU ili evropsko predvorje”.

“To što smo danas u Novom Sadu – Evropskoj prestonici kulture, gradu koji je donedavno bio Omladinska prestonice Evrope,… samo je jedan od mnogih pokazatelja da Srbija nije periferija već vekovima politički, ekonomski, društveno i vrednosno neodvojivi deo evropske zajednice”, istakla je ona.

Građanima Srbije i svim građanima EU čestitala je Dan Evrope i navela da je EU najvažniji politički i trgovinski partner Srbije.

“Evropa je naša prošlost, Evropa je naša sadašnjost, Evropa je naša budućnost. Pripadamo istoj porodici, delimo iste vrednosti i pred nama se nalazi zajednička budućnost”, rekla  ona.

Prijem povodom Dana Evrope priredili su šef delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

1 KOMENTAR

  1. U pravu su. Dok je tvoj ljubljeni vučić na vlasti bićemo NULA, ne za Evropu nego za ceo svet. Kada budeš “otišla” ti i on, Srbija i srpski narod će osetiti radost života. FUJ !!!

Comments are closed.