(Beta) – Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas da se zalaže za to da Srpska napredna stranka (SNS) formira vlast u Beogradu, a ne za nove izbore u prestonici.

„Ja sam za formiranje većine, jer postoji legitimitet. Ljudi su umorni od izbora. Prilično sam sigurna da bismo imali još više glasova i nakon tih novih izbora bismo mi formirali većinu, a izgubili bismo vreme. Ima mnogo stvari koje u Beogradu treba da se urade. Izbori su iza nas, ono što je ispred nas je brzo formiranje institucija i da nastavimo da radimo“, rekla je ona.

Ona međutim ističe da nije sigurna da će takvu odluku doneti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i lider SNS Miloš Vučević.

„Ozbiljni su pritisci na Vučevića i Vučića da se formira vlast u Beogradu jer imamo većinu. Vučić je nama zamerio – da li imamo legitimitet. Mnogi kažu da je legitimitet nesporan jer je nosilac liste za Grad Beograd bio Aleksandar Jerković. Ali nisam sigurna da smo ubedili ni Vučića ni Vučevića. Nama Vučićev savet mnogo znači. Moramo sa njim da se konsultujemo, lista na izborima je nosila njegovo ime“, rekla je Brnabić, navedeno je na sajtu Informera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.