Brnabić: Niko nam ne treba, ali ovo je krizna Vlada, zato je važna sabornost u borbi sa koronom i mafijom

0
Foto: Nedeljnik

Mandatarka Ana Brnabić gostujući u emisiji “Upitnik” na RTS-u govorila je o važnim detaljima u vezi sa formiranjem nove Vlade, a nakon današnjih pregovora sa koalicionim partnerima, ali i sastanka Predsedništva Srpske napredne stranke.

Ona je rekla da SNS-u niko ne treba, da mogu sami da formiraju vlast, ali da to ne žele.

“SNS je donela odluku odmah nakon izbora 21. juna da svakako pozivamo nacionalne manjine da formiraju vladu sa nama, videćemo da li će to biti koncentraciona vlada ili ne. Ono što je važno jeste da će to biti vlada koja će okupiti i SPS i SPAS i da je SNS u ovom trenutku želela ponovo da podeli odgovornost odnosno da pozovemo da svi zajedno zbog tog nacionalnog jedinstva upremo i gurnemo Srbiju napred”, rekla je Ana Brnabić.

Ona se osvrnula i na “korona krizu” i ekonomske probleme, naglasivši da se neće sve završiti 31. decembra i da je sledeća godina jako važna.

“Želimo da iz ove teške godine izađemo kao evropski lideri po ekonomskom rastu, kao zemlja koja ima najmanji javni dug i najveći nivo investicija, zaposlenost koja raste i nezaposlenost koja opada”, rekla je mandatarka i dodala:

“Samo zbog toga će vladi biti ograničen mandat, kako bismo svu snagu i energiju usmerili na važnu borbu. Ovo je krizna vlada, biće formirana u najvećoj svetskoj krizi u poslednjih 100 godina, mimo velikih ratova”.

Naglasila je da će nova vlada imati još veću podršku.

“Ova vlada će imati apsoluno pun kapacitet, apsolutnu podršku u skupštini, moći će da uradi mnogo više nego vlada koju sam ja vodila. S druge strane, ako ne uspemo da izguramo dobro narednu godinu, da dođu drugi koji bi to mogli bolje da urade”, rekla je ona.

Kao i predsednik u svom govoru danas, mandatarka Brnabić je kao jedan od najvažnijih zadataka navela borbu protiv mafije.

“Oni su u poslednje vreme pomislili da država njima pripada. E pa pogrešili su”, rekla je Ana Brnabić.