Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nema potrebe da se početak školske godine pomera za dve nedelje kako je zatražila Unija sindikata.

Ona je tokom obilaska Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu rekla novinarima da su Krizni štab i Vlada Srbije dovoljno rano dali preporuke školama za odvijanje nastave i da su svi imali dovoljno vremena da se pripreme.

Dodala je da bi bilo besmisleno da su preporuke dali ranije jer niko nije mogao da predvidi epidemiološku situaciju, koja se i sada prati i od čega će i ubuduće zavisiti kako će se odvijati nastava u školama, prenosi Blic.

„Od epidemiološke situacije zavisi kako će se situacija dalje odvijati, ako bude bolja, dozvolićemo veća odeljenja, a ako bude lošija, ići ćemo na onlajn nastavu, navela je premijerka.

Dodala je i da je Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ napravio poseban tim koji se bavi samo školama, odnosno koji će pratiti epidemiološku situaciju samo u školama.

„U ovom trenutku mislim da nema potrebe da se pomera početak školske godine za dve nedelje, svi su imali vremena da se pripreme. Mislim da je važno da deca krenu u školu, posebno najmlađi“,- kazala je premijerka.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.