Brnabić: Neki ministri su odlazili u ambasade kako bi ostali u vladi…

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić tokom gostovanja na TV Pink govorila je planovima za sastav nove vlade, o promenama koje će izvršiti i o tome sa kim se savetuje i zašto bi “bila budala” da to ne radi.

Brnabić je za TV Pink izjavila da i dalje ne može da priča o imenima i potencijalnim koalicionim partnerima dok ih ne iznese na sednici predsedništva vladajuće Srpske napredne stranke i ne dobije podršku od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ostatka partije.

Na jedno od najvažnijh pitanja – kada će biti formirana vlada – odgovara: “U najskorije vreme…”

Naglasila je daće oko 50 odsto ministara biti žene i da će uvesti dva nova ministarstva.

Na pitanje da li je tačno da su pojedini ministri „odlazili u strane ambasade“ i tražili podršku drugih država da ostanu u sastavu vlade, Brnabić je rekla da je to tačno i da je to bila „najgora moguća stvar koju je neko mogao da uradi“.

„Ukoliko bilo koja strana ambasada lobira za nekog da bude u vladi, toliko mu se proporcionalno smanjuju šanse da uđe u vladu“, ocenila je Brnabić.

Dodala je i da se, iako veliki broj odluka donosi sama, o mnogim pitanjima konsultuje sa Vučićem, a da bi bila „budala i pretenciozna da to ne čini“.

„Mnogi političari iz mnogo naprednijih zemalja bi se konsultovali sa Vučićem da mogu, a ja imam mehanizam kojim to mogu da učinim“, rekla je Brnabić.