Predsednica Skupštine Ana Brnabić najoštrije je osudila nasilje nad zaposlenima u prosveti. Traži da se sastane nadležni odbor za obrazovanje.

Predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić izjavila je da najoštrije osuđuje verbalno i fizičko nasilje nad zaposlenima u prosveti, vaspitačima, nastavnicima, profesorima, prenosi RTS.

Brnabićeva je na vanrednoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekla da je to nedopustivo i da očekuje opštu osudu čitavog društva.

Ona je tražila da se sastane nadležni odbor za obrazovanje i da podrži napore svih relevantnih ministarstava, kako bi se rešili problemi i da, ako treba, da se menjaju zakoni, koji će se naći na sednicama narodne Skupštine.

Ana Brnabić kaže da je razočarana što se ova tema koristi za političko potkusurivanje. „To nije tema za političku borbu“, rekla je predsednica parlamenta.

Brnabićeva je rekla da svi treba da radimo na pružanju podrške nastavnom kadru.

„Materijalni status prosvetara nije odličan ali je neuporedivo bolji nego što je bio. Radićemo na poboljšanju. U poslednjih 10 godina preko 20.000 prosvetara smo prebacili na ugovore za stalno”, rekla je predsednica Skupštine.

Policija je uhapsila ženu kojoj se krivičnom prijavom stavlja na teret da je u osnovnoj školi „Jovan Dučić“ na Novom Beogradu, nezadovoljna ocenom koja je zaključena njenom sinu, nastavnici uputila pretnje, vređala je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predelu stomaka. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.