Brnabić: Krizni štab sutra o ukidanju PCR testa za ulazak iz Mađarske

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da će na sutrašnjoj sednici Kriznog štaba pokrenuti pitanje o eventualnom ukidanju mere za ulazak u Srbiju iz Mađarske uz negativan PCR test.

Brnabić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na poslanička pitanja, rekla da će zamoliti medicinski deo Kriznog štaba da pogleda trenutne epdiemiološke parametre u Srbiji i Mađarskoj.

“Učinićemo sve da, ukoliko je to bezbedno i ne vidimo preterani rizik, da ono što u ovom trenutku važi za Bugarsku i zemlje Zapadnog Balkana, važi i za Mađarsku, koja je nama najbolji mogući partner, i politički i ekonomski, i na svaki drugi način”, rekla je Brnabić, prenose mediji.

Ona je odgovarala na pitanje šefa poslaničke grupe Saveza vojvođarskih Mađara Balinta Pastora zašto je za ulazak u Srbiju iz Mađarske potreban PCR test, dok, kako je rekao, nije potreban za ulazak iz Severne Makedonije, Albanije, BiH, Crne Gore i Bugarske.

Pastor je zamolio premijerku da ubedi medicinski deo Kriznog štaba da se ukine mera ulaska iz Mađarske uz PCR test i dodao da građani ne idu u Mađarsku u kupovinu, već zbog porodičnih i poslovnih veza.