Brnabić: Kampanja pobede nad koronom? Neko ima bujnu maštu, ne planira se tako nešto

0
Foto: Nedeljnik

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da su navodi o pripremanju kampanje pobede nad koronavirusom “medijske spekulacije” i da će proveriti da li je košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen zbog kršenja protivepidemijskih mera. Brnabić kaže da ne želi da govori u javnosti o tome da li će Nebojša Stefanović ostati ministar odbrane i da će se sve rešavati unutar SNS.

Ona je kazala da je za navodnu proslavu pobede nad koronavirusom čula iz medija.

“Meni je drago što neko ima toliku maštu da izmisli priču, pa na tu priču daje svoje komentare i dalje priloge, ali ja nisam svesna te kampanje”, rekla je Brnabić novinarima u Beogradu, gde je iz Srbije poslato 100.620 doza Fajzerovih vakcina kao pomoć Češkoj.

Kazala je da će proveriti da li je košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen zbog toga što su uprkos zabrani masovnih okupljanja pustili ogroman broj ljudi na utakmicu protiv Budućnosti prošle sedmice.

Rekla je da je „jasno“ da je taj klub prekršio mere.

„Meni je zbog toga žao, ali sa druge strane, mnogi drugi nažalost krše“, rekla je premijerka i najavila da će to biti tema na današnjoj sednici Kriznog štaba.

Odgovarajući na pitanje zašto policija nije reagovala, premijerka je rekla da policija nije mogla znati da će biti kršenja mera, i da bi u suprotnom reagovali.

Odbila je da odgovori da li će Nebojša Stefanović podneti ostavku na mesto ministra odbrane, rekavši da će sve biti rešeno unutar stranke.

„Neku špansku seriju od toga nećemo praviti“, rekla je Brnabić.