“Plakala sam sinoć dva sata”; Britni Spirs posle oslobađanja od starateljstva oca

0

Američka pop zvezda Britni Spirs zahvalila je obožavaocima koji su sproveli dugu kampanju za okončanje višegodišnjeg starateljstva njenog oca nad njom.

Spirs (39) je to prokomentarisala na Tviteru, nakon presude koja je prošle nedelje onemogućila njenom ocu Džejmiju Spirsu nadzor nad imovinom pop zvezde vrednom 60 miliona dolara i odredila datum u novembru za raspravu hoće li se raskinuti i čitav aranžman starateljstva.

„Nemam reči zbog vas i vaše upornosti da me oslobodite starateljstva. Moj život sada ide u tom smeru !!!!! Plakala sam sinoć dva sata jer su moji obožavaoci najbolji i to znam“, napisala je pevačica u poruci za pokret #FreeBritney.

Starateljstvo nad pevačicom je određeno 2008. nakon što je Spirs doživela nervni slom i podrazumeva kontrolu velikog broja njenih finansijskih i ličnih poslova.

Pokret #FreeBritney, koji je na društvenim mrežama pokrenula mala grupa obožavaoca 2019. bučno je demonstrirao za vreme sudskih rasprava u ovom slučaju, opisanom u dokumentarnom filmu „Framing Britney Spirs“ (Kadriranje Britni Spirs), objavljenom u februaru.

Spirs je u junu pojačala napore kako bi ukinula starateljstvo nad njom poručivši da je to ponižavajuće i uvredljivo, i “da želi svoj život natrag”.