Britanski Tajms: “Zapad priprema sankcije za lidere bosanskih Srba da bi se izbegao rat…”

3
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

(Beta) – Zapadne sile pripremaju niz sankcija protiv lidera bosanskih Srba koji zbog svojih poteza mogu da izazovu raspad BiH i pokrenu novi sukob na Balkanu, piše danas britanski list Tajms.

“Prema diplomatskim izvorima, SAD i Velika Britanija pripremaju mere za kažnjavanje nacionalističkog lidera bosanskih Srba Milorada Dodika, a Nemačka u Evropskoj uniji ima slična nastojanja”, naveo je list.

Iako je Dejtonski mirovni sporazum osigurao mir, Tajms piše da Zapad strahuje da bi “nove separatističke aktivnosti mogle da nanesu veliki udarac zapadnoj diplomatiji, posebno ukoliko se uzme u obzir neslavan završetak misije u Avganistanu”.

“Vlada SAD i Evropa strahuju da će raspad BiH zadati još jedan udarac diplomatiji ovih zemalja pogotvo posle raspada avganistanske vlade koju su podržavale zapadne zemlje. Od svega što se dešava u BiH, najveću korist bi mogle da imaju Rusija i Kina koje šire uticaj na tom prostoru”, navodi se u tekstu Tajmsa.

U poslednjih nekoliko dana među diplomatskim krugovima intenzivirana je priča o uvođenju sankcija Miloradu Dodiku kao i drugim zvaničnicima u RS-u i kompanijama koje su povezane s njima.

3 KOMENTARA

  1. Englezi ko englezi cim zinu slazu i misle da su rekli istinu,proslo je to vreme gospodo,spremite se za odgovornost za ucinjena dela po svetu narodi pamte vase zlocine.

  2. Nisu Srbi izazvali niti zapoceli ni prosle ratove, zna se ko je prvi pucao i ciji svat je stradao.
    Mrznja zapadnih imperijalista unistice njih same. Ne mogu oni sankcijama unistiti bozje.
    Incko je posejao seme zla i razdora, visoki predstavnici su Bosnu ubili svojim nametnutim resenjima i unistavanjem Dejtona i Ustava BiH a sad bi opet Srbe na vesala. Banda bezdusna.

  3. SAD-mperija zla i njen pratilac-Engleska su kreatori i režiseri ratova, kriza, zločina i rušenja slobodoljubivih država . “Sejanje” sankcija im je dodatno ružje u borbi protiv onih koji ne žele da budu njihovi vazali i marionete. Fašizam nije rodjen na istoku – fašizam je utemeljen u politici gospodara zapada, imperije zla .

Comments are closed.