Ministarstvo odbrane Velike Britanije, najavilo je da će se u potragu za informacijama o taocima uključiti i britanski avioni, koji će nadletati Izrael i Pojas Gaze.

Izviđački avioni „neće biti naoružani, nemaju borbenu ulogu i zadatak će im jedino biti da lociraju taoce„, navedeno je u saopštenju ministarstva, prenose danas izraelski mediji.

„Samo informacije koje se odnose na taoce će biti prenete relevantnim vlastima odgovornim za spasavanje talaca. Vlada Velike Britanije radi sa partnerima širom regiona da osigura oslobađanje talaca, među kojima su i britanski građani koji su oteti u napadima Hamsa 7.oktobra.“

Sa juga Izraela odvedeno je oko 240 talaca, uključujući, bebe, decu, starije osobe, one koji imaju dvostruko državljanstvo i strance.

Ministar odbrane Izraela Joav Galant je sinoć rekao da je oslobođeno 110 talaca, najviše tokom jednonededeljnog primirja koje je isteklo u petak.

Za jednog taoca Izraelca iz izraelskih zatvora oslobođeno je po troje palestinskih žena i muškaraca maloletnika, a veruje se da u Gazi još uvek ima 125 talaca, izraelskog porekla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.