Britanska vojska izvinila se Zadranima

0
Foto: Profimedia

Dva dana nakon što je “Slobodna Dalmacija” pisala o divljem ponašanju pripadnika britanskih oružanih snaga na odmoru u Zadru, britanske oružane snage preko britanske ambasade u Zagrebu izvinila se građanima Zadra.

Politički savetnik u Ambasadi Snježana Vukić prenela je izjavu portparola britanskih oružanih snaga, u kojoj se on  izvinjava građanima Zadrana zbog neprijatnih ponašanja koje su prouzrokovali njihovi vojnici.

Mi ne tolerišemo loše ponašanje i preduzimaće se mere protiv svih koji se ne pridržavaju odgovarajućih standarda visokih standarda koje postavljaju britanske oružane snage. Izvinjavamo se Zadrananima,  rekao je portparol britanskih oružanih snaga, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ambasada je takođe predložila da se u novinarskim izveštajima koristi izraz “britanske oružane snage” umesto vazduhoplovnih snaga.

“Inače, moram reći – u svakom slučaju iu  svakom dijelu svijeta – Velika Britanija poštuje visoke standarde izvještavanja u medijima, što uključuje i provjeru podataka, što isključuje informacije i spekulacije”, dodala je Vukićeva.

Juče je pokrenuta istraga o incidentima u Zadru u kojima su prošle nedelje učestvovali britanski vojnici, kažu u ambasadi te zemlje u Zagrebu.