(Beta) – Godinu dana od izlaska iz EU, većina Britanaca smatra da je Bregzit prošao loše ili i gore nego što su očekivali a takav stav deli više od šest od deset ispitanika, pokazalo je godišnje istraživanje Observera.

Istraživanje je pokazalo i da 42 odsto ljudi koji su 2016. glasali za napuštanje EU ima negativno mišljenje o tome kako se do sada odvijao Bregzit.

Da je sve ispalo gore nego što su očekivali, smatra 26 odsto onih koji su glasali za Bregzit, dok je 16 odsto reklo da je očekivalo da će izlazak iz EU proći loše i da su bili u pravu, pokazalo je istraživanje koje je sprovela agencija Opinium.

Među onima koji su glasali da Velika Britanija ostane u EU, 86 odsto kaže da je sve prošlo loše ili gore nego što su očekivali.

Ukupno gledano, samo 14 procenata glasača misli da je Bregzit prošao bolje nego što su očekivali, preneo je Gardijan.

Za Adama Dramonda iz agencije Opinium najupečatljiviji nalaz je da pristalice Bregzita više nisu tako ubeđene u dobre strane napuštanja EU.

Dramond kaže da je sve vreme procesa Bregzita Britancima koji su bili za to da zemlja ostane u EU izlazak bila loša stvar a onima koji su bili za izlazak dobra.

Međutim, sada se to promenilo i vidi se da je značajna manjina pristalica izlaska iz EU rekla da stvari idu loše ili makar gore nego što očekivali, kaže Dramond.

On ukazuje da je 59 odsto glasača za to da Britanija ostane u EU reklo da je očekivalo da Bregzit prođe loše i da misli da je tako i bilo a samo 17 odsto pristalica izlaska iz EU reklo da je očekivalo da sve prođe dobro i da misli da je tako i bilo.

„Samo sedam procenata onih koji su glasali da Britanija ostane u EU misli da je sve prošlo bolje nego što su očekivali dok 26 odsto pristalica izlaska misli da je bilo gore od očekivanog. Tako je blok ‘Ostani’ uglavnom jedinstven u tome da je Bregzit loš dok je blok za izlazak malo podeljeniji“, rekao je Dramond.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-print-23-knjige/?fbclid=IwAR0Xf1taIhD8TXyHLhVAd4L0zE3Gh2mfKmVwxkL8LoQuFURdmJlBDAa3jzI
Tagovi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.