Brazilska savezna država Parana u pregovorima je za proizvodnju ruske vakcine za kovid-19 uprkos tome što za nju nisu sprovedena masovna testiranja, ali za sad nije jasno hoće li tamošnji istraživački institut dobiti potrebno regulatorno odobrenje u Brazilu.

Saopštenje paranskog Tehnološkog instituta „Tecpar“ iznenadilo je brazilske regulatore i zdravstvene stručnjake, a neki su izrazili i sumnju u potreban kapacitet tog instituta za proizvodnju velikih količina nove vakcine, prenosi Hina pisanje Rojtersa.

Paranska vlada kazala je da će se guverner Ratinjo Junior sastati s ruskim ambasadorom u Brazilu kako bi razgovarali o uslovima sporazuma.

S najvećim brojem obolelih od koronavirusa izvan Sjedinjenih Država, Brazil je postao centar za masovna klinička testiranja potencijalne vakcine.

Brazilski zvaničnici su obećali da će u roku od godinu dana početi da proizvode britanske i kineske vakcine, ali stručnjaci upozoravaju da će za to možda biti potrebno i dvostruko duže vreme.

Odluka Moskve u utorak da odobri svoju vakcinu pre završenih kliničkih testiranja izazvala je zabrinutost dela stručnjaka. Uspešnim se dosad pokazalo tek oko deset posto kliničkih ispitivanja.

Moskva je u utorak pozdravila svoj proboj, nakon manje od dva meseca provođenja testiranja na ljudima, kao dokaz ruske naučne nadmoći.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.