Branko Ružić predao dužnost ministarki Obradović i preuzeo dužnost novog ministra prosvete

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/MINISTARSTVO DRZAVNE UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE/MO)

(Beta) – Dosadašnji ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić predao je danas dužnost novoj ministarki Mariji Obradović, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ružić je novu ministarku upoznao sa rezultatima tog ministarstva koji su postignuti u prethodnom periodu, kao i sa javnim politikama čiju je realizaciju potrebno implementirati kako bi državna, lokalna i javna uprava bile efikasani sistemi u službi građana i privrede.

On je koleginici poželeo uspeha u radu i istakao da je u ministarstvu čeka tim profesionalnih službenika na koje će moći da se osloni.

Ružić preuzeo dužnost ministra prosvete…

Ružić je danas preuzeo od Mladena Šarčevića dužnost ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Kako je saopšteno, Šarčević je Ružića obavestio o rezultatima rada Ministarstva i aktivnostima i predao mu izveštaj o radu.

Ružić je istakao da mu je čast što je po treći put ministar i da veliki resor prosvete i nauke predstavlja izazov, ali da se nada da će dobar tim rešiti sva otvorena pitanja.

Šarčević je svom nasledniku na dužnosti poželo sreću u radu i naglasio da u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja rade profesionalci i kadar veoma posvećen podizanju kvaliteta obrazovanja i nauke, navedeno je u saopštenju.