Član Glavnog odbora Demokratske stranke Branislav Lečić ocenio je da su protesti „Jedan od pet miliona“ ostvarili svoju svrhu i mobilisali „novu energiju za promene“, te da ih treba obustaviti, dok se tome usprotivio glumac Branislav Trifunović ocenom da to ne bi bilo dobro i da su „protesti jedini efikasan vid pritiska na vlast“, prenosi N1.

„Protesti su objavili da se ne slažemo s politikom režima i pokazali kako režim postupa s građanima koji drugačije misle. Mobilisali su potpuno novu energiju koju sad treba akumulirati za ključne događaje koji će biti izazvani greškama režima“, rekao je Lečić.

Glumac Branislav Trifunović, koji je bio među početnim organizatorima protesta, nije se složio da ih treba obustaviti, jer smatra da je to jedini vid pritiska na koji reaguje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Vučić neće dijalog, i ako se protesti ugase, obustave, gubimo jedinu oštricu koju imamo u ovom trenutku“, rekao je Trifunović.

Prema njegovim rečima, opozicija mora da ponudi nešto novo da bi privukla više građana. On je rekao da većina građana nije želela da političari preuzmu proteste, ali je opozicija „potrčala“ da to uradi, „kao da je htela da otera građane“.

Komentara

  1. re: Branislav Lečić, koji govori na protestima, smatra da ih treba obustaviti; Bane Trifunović, koji se povukao s protesta, misli da treba da se nastave Smatram da treba napravi pauzu dok se poslanici SNS-a ne vrate sa godišnjih odmora, dakle, kada Beograd okite novogodišnjim ukrasima !

  2. TREBALI BI DA POČNU SA RADOM BAREM POČETKOM SEPTEMBRA: Iako kićenje ponekad može da počne i krajem augusta, treba uzeti u obzir da može da traje i do decembra.

  3. Dragan
    12. juna 2019. 11:10

    "Protesti su objavili da se ne slažemo s politikom režima i pokazali kako režim postupa s građanima koji drugačije misle". Pa kako to režim postupa, molim Branislava Lečića da pojasni. Vlast se osvaja na izborima a ne na ulici. Ja jedino vidim da nisu dali ostavke i postavili vođe protesta na vlast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.